woensdag 17 november 2010

Ratatouille



Het beloofde ratatouille recept. Het wordt best wel een flinke hoeveelheid, dit is ruim genoeg voor 4 personen. Heb je een restje over dan is het prima te verwerken voor de lunch de dag erna. Bak een simpele omelet die je op wat geroosterd brood legt. De ratatouille even opwarmen en dan over de omelet scheppen. Heerlijk!

1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1 blikje gepelde tomaten
peper
1-2 takjes tijm
1 eetlepel maizena

Aubergine, courgette en paprika in niet te kleine blokjes snijden. Ui en knofllok pellen en ui snipperen. In een braadpan wat olijfolie verhitten en de ui en knofllok zachtjes fruiten. Daarna de aubergine, courgette en paprika toevoegen en een paar minuten op hoog vuur meebakken.
Doe nu de laurierblaadjes en de takjes tijm in de pan en giet er wat heet water bij. Niet teveel, het moet geen soep worden. Doe een deksel op de pan en laat de groente in ongeveer 20 minuten op een laag pitje gaar worden. Snijd de tomaten uit blik in stukken en roer ze met het sap door de groente. Nog een paar minuten zonder deksel laten pruttelen. Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes. De maizena met 2 eetlepels water gladroeren en hiermee het vocht binden. Het gerecht naar smaak afmaken met peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten