woensdag 17 november 2010

RatatouilleHet beloofde ratatouille recept. Het wordt best wel een flinke hoeveelheid, dit is ruim genoeg voor 4 personen. Heb je een restje over dan is het prima te verwerken voor de lunch de dag erna. Bak een simpele omelet die je op wat geroosterd brood legt. De ratatouille even opwarmen en dan over de omelet scheppen. Heerlijk!

1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1 blikje gepelde tomaten
peper
1-2 takjes tijm
1 eetlepel maizena

Aubergine, courgette en paprika in niet te kleine blokjes snijden. Ui en knofllok pellen en ui snipperen. In een braadpan wat olijfolie verhitten en de ui en knofllok zachtjes fruiten. Daarna de aubergine, courgette en paprika toevoegen en een paar minuten op hoog vuur meebakken.
Doe nu de laurierblaadjes en de takjes tijm in de pan en giet er wat heet water bij. Niet teveel, het moet geen soep worden. Doe een deksel op de pan en laat de groente in ongeveer 20 minuten op een laag pitje gaar worden. Snijd de tomaten uit blik in stukken en roer ze met het sap door de groente. Nog een paar minuten zonder deksel laten pruttelen. Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes. De maizena met 2 eetlepels water gladroeren en hiermee het vocht binden. Het gerecht naar smaak afmaken met peper.

1 opmerking:

 1. Goedendag

  Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

  We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

  Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

  Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

  Met vriendelijke groeten

  Vincent

  http://nl.petitchef.com

  BeantwoordenVerwijderen