donderdag 1 mei 2014

Foodblogswap: Pittige kipspiezen met limoen, honing en knoflook




Zoals beloofd ook nog even de kipspiezen van Dewi Kookt. Lekker waren ze maar echt heel pittig waren ze niet. Nu had ik geen chilivlokken want T. kan er niet zo goed meer tegen maar ik had wel extra chilisaus gebruikt. In ieder geval vonden we ze zeker de moeite waard om nog eens te maken.

Voor ons samen heb ik het volgende gebruikt:

200 gram kipfilet

marinade:
1 eetlepel honing
1 eetlepel limoensap
2 teentjes knoflook
1/2 eetlepel olijfolie
1 1/2 eetlepel gv sojasaus (ik gebruik Kikkoman glutenfree soysauce)
1 eetlepel chilisaus

Roer eerst de ingrediƫnten voor de marinade door elkaar. Snijd de kipfilet in niet te kleine stukken en leg ze in de marinade. Laat een paar uur intrekken.
Rijg de stukjes kip aan metalen spiezen en rooster ze op de barbecue of in een grillpan mooi bruin en gaar.
Dewi strooit er nog wat gehakte koriander over maar daar zijn we niet dol op. Raar eigenlijk want korianderpoeder gebruik ik heel veel.