Ik heb vandaag van T. een nieuw kookboek gekregen. Het heet 100 pastasauzen en is geschreven door Thea Spierings. Het is een leuk boek, de recepten zijn duidelijk beschreven en bij elk recept staat een foto van het resultaat. Ik heb het meteen doorgelezen natuurlijk en heb besloten om twee recepten een beetje te combineren. Vandaag hebben we dus pasta gegeten, tagliatelle om precies te zijn en daarbij dan een saus met artisjokken, tuinboontjes en doperwtjes. Voor 2 personen heb ik het volgende gebruikt.
1 blik artisjokharten
1 gele paprika
3 bosuitjes
ca. 100 gram diepvriestuinbonen
ca. 100 gram diepvriesdoperwten
2 theelepels kappertjes
1 flink glas (droge) witte wijn
1 bakje mascarpone
ca. 50 gram pecorino
2-3 teentjes knoflook
peper naar smaak
verse peterselie
verse basilicum
200 gram glutenvrije tagliatelle (ik had die van Schär)
Doe de artisjokken in een zeef en spoel ze even af met koud water. Lat uitlekken en snijd ze dan een keer in de lengte doormidden. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Spoel de kappertjes ook even af. Rasp de pecorino. Pel de teentjes knoflook. Hak de kruiden fijn. Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de paprika, de geperste knoflookteentjes en de bosui. Voeg de tuinbonen en doperwten toe zodra de paprika zacht begint te worden. Giet er de wijn bij en de mascarpone. Roer het even door. Maal er nu peper naar smaak over, voeg de kappertjes en de artisjokken toe en de geraspte pecorino. Controleer of de tuinboontjes en doperwten gaar zijn en roer er op het laatst de kruiden door.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer meteen met de saus. Geef er olijven bij.
Uit het boek: '100 pastasauzen' van Thea Spierings, uitgeverij Caplan, ISBN 9789087242220
Geen opmerkingen:
Een reactie posten