Pagina's

donderdag 8 december 2011

Dressing maar dan wel zelfgemaakt

Het onderstaande had dus vorige week al op mijn web-log moeten verschijnen maar helaas waren er weer problemen en kon ik niets plaatsen of wijzigen hier.



Karin van Koken met Karin stuurde me een mailtje. Vandaag, 4 december, is het anti-pakjesavond. En daarmee bedoelen we niet dat Sinterklaas onze deur maar voorbij moet gaan maar wel dat we willen laten zien dat het vaak net zo gemakkelijk en zeker lekkerder is om dingen zelf te maken in plaats van een kant en klaar pakje, zakje of flesje te gebruiken.
Een van die dingen is dressing. In alle soorten en smaken te koop. In zakjes en in flesjes. Flesjes met kant en klaar spul of zakjes waar je alleen water en olie aan toe hoeft te voegen. En dat terwijl het zo gemakkelijk is om zelf te maken.

Ik maak eerst altijd een vinaigrette:

3 eetlepels olie (dat mag olijfolie zijn maar met zonnebloemolie gaat het ook prima)
1 eetlepel azijn (kies zelf maar een lekkere uit)
1 theelepel mosterd (ook weer zelf weten welke. varieer af en toe eens)
een beetje zwarte peper
iets zoets zoals bv. een beetje honing, een mespuntje suiker, wat gembersiroop of zelfs een paar druppels ketjap

Roer dat allemaal goed door elkaar. De mosterd zorgt ervoor dat de olie en azijn mooi met elkaar mengen.
Nu hebben we de basis waar we naar smaak kruiden en andere smaakmakers doorheen kunnen mengen.
Met deze hoeveelheden krijg je een klein beetje dressing. Je kunt natuurlijk meer maken als je maar de verhouding olie:azijn 3:1 aanhoudt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten