zaterdag 19 februari 2011

Snelle glutenvrije trifle
Half januari belde een goede vriend van ons op. Of we thuis waren want hij wilde ons nog feliciteren met onze verjaardagen. Nou, we waren thuis en dan wilde hij ook wel een hapje eten. Een boterham met pindakaas was genoeg. Nu is hij altijd welkom maar een boterham met pindakaas zet ik 's avonds niemand voor. Nu had ik voor die dag kip op het programma staan, ik was ze net aan het aanbraden toen hij belde, maar hij is streng vegetarisch dus dat was geen optie. Snel naar de winkel om het een en ander in huis te halen. Het menu was vlot genoeg bedacht: vooraf gevulde portobello's, dan groentetaart en een salade met champignons en als toetje wilde ik eigenlijk een trifle maken maar het was al achter in de middag en dat zou gewoon niet meer lukken. Bij een trifle immers maak je zelf vanllevla en voodat die goed afgekoeld is ben je al gauw een paar uur verder. Ik heb het dus maar wat aangepast zodat het toch op tijd klaar kon zijn. Verder heb ik de drank weggelaten. In plaats daarvan heb ik een sinaasappelkaramelsaus gebruikt die ik laatst op een kookworkshop van Bio+ heb geleerd. Het etentje was een succes en het was enorm gezellig. De kip hebben we daags erna gegeten.
Voor de trifle heb je voor 4 personen het volgende nodig:

1 pakje Saroma (smaak kun je zelf kiezen, ik had vanille)
1/2 liter magere yoghurt
1 pakje Consenza tulbandjes (of zelfgebakken cake), T. heeft er meteen 1 opgegeten en de rest heb ik gebruikt voor de trifle
1 goudreinet
50 gram suiker
1/2 eetlepel water
1/2 kopje sinaasappelsap

Schil de appel, snijd in vieren en haal het klokhuis eruit.Rasp de stukken appel. Breek de tulbandjes boven een kom in grove stukken. Doe de suiker en het water in een pan met anti-aanbaklaag. Laat de suiker karameliseren zonder te roeren. Giet als de suiker bruin is het sinaasappelsap erbij. Let wel op want het bruist flink. Roer het goed door en giet over de stukken tulband. Schep de geraspte appel over de tulband. Doe de yoghurt in een aparte kom en doe de Saroma erbij. Mix het een minuut goed door en schenk het over de tulband/appelrasp. Zet in de koelkast en laat opstijven.

De foto doet geen recht aan de smaak van dit gerecht. Verwacht niet dat miersig zoete van de Saroma want als je die maakt met yoghurt smaakt het compleet anders.
Een paar weken later heb ik weer zo'n trifle gemaakt maar nu met marmertulbandjes en chocoladesaroma. Ook heel lekker. Je kunt de trifle natuurlijk ook nog leuk decoreren me toefjes slagroom enzo maar dat was me nu teveel werk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten