maandag 4 april 2011

Keukenverbouwing: bijna klaar!

Nog een week en dan komt het definitieve werkblad en dan gaan de noodbladen weg en worden ook de schotjes geplaatst en de kastdeurtjes gesteld. En er moeten nog nieuwe lampen gekocht en opgehangen worden. Maar verder is de keuken klaar. Het is geweldig mooi geworden en een stuk praktischer ingedeeld dan bij de oude keuken het geval was. Ik ben er superblij mee. Het is heel veel werk geweest en ik ben doodop maar het was het waard. De komende weken doe ik echter helemaal niets meer. Tussendoor ben ik nog aan mijn arm geopereerd, echt heel fijn midden in de verbouwing, en ik moet het nu echt even heel kalm aandoen. Dus de geplande culinaire capriolen moeten noodgedwongen even beperkt worden tot simpele snel klaar te maken maaltijden. Het is niet anders.
Hieronder een foto van de kastenwanden met mijn nieuwe oven en magnetron. Die oven heb ik afgelopen week elke dag gebruikt, het is een geweldig apparaat! Ik kan hem gebruiken als één grote oven of als twee kleine die ik elk apart kan instellen. Er zit ook een draaispit bij, afgelopen zaterdag heb ik een kip gegrild. Ouderwets lekker was dat.

Een kip grillen is echt supermakkelijk. Wat heb je nodig?

1 kip
paprikapoeder
peper
evt. wat teentjes knoflook

Kijk de kip goed na en verwijder eventueel aanwezige drelletjes en flubbertjes. Spoel de kip onder de koude kraan van binnen en van buiten goed schoon en dep vervolgens droog met keukenpapier. Wrijf de kip in met paprikapoeder en peper. Ik vind het zelf erg lekker om wat knoflookteentjes her en der onder het vel van de kip te steken maar dat kun jje natuurlijk ook weglaten.
Prik de kip op het spit en bind de vleugels en de poten op met wat keukentouw.
Hang het spit in de oven en laat de kip een uur lang onder de grill draaien totdat de kip goudbruin en gaar is.
Heb je geen draaispit dan kan de kip ook op een rooster halverwege de oven gelegd worden. Je moet de kip dan wel regelmatig omdraaien.
Ik schuif altijd een braadslede helemaal onderin de oven met een beetje water erop. Het vet van de kip valt dan op de braadslede en die kun je later gemakkelijk schoonmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten