woensdag 15 juli 2009

Broccolisoep





Gisteren hebben we restjes gegeten en daar valt dus weinig over te vertellen. Dan kan ik nu mooi het recept opschrijven van de broccolisoep die ik vorige week gemaakt heb. Heel simpel om te maken maar wel erg lekker. Je hebt het volgende nodig:

1 flinke stronk broccoli (ik had er een van ruim 6 ons)
2 uien
1 teentje knoflook
1 of 2 gv groentebouillonblokken (naar smaak en zoutbehoefte)
2 dl. witte wijn (niet te zoet)
peper naar smaak

om te garneren:
zure room of crème fraîche
versgeknipte peterselie

 Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in kleine stukjes. Snipper de uien grof. Fruit de uien en knoflook zachtjes in wat olie. Daarbij doe je dan de stukken steel van de broccoli. Even laten fruiten en dan een liter water erbij, plus bouillonblok(ken), witte wijn en de broccoliroosjes. Dit een minuut of 20 op een klein pitje laten pruttelen. Vervolgens de hele boel pureren en op smaak afmaken met wat peper. T. is geen soepeter en daarom vries ik de soep altijd in porties in voor mezelf. Dat is de reden waarom ik geen room door de soep doe. Die doe ik er dus apart op samen met wat peterselie. Dat staat ook nog eens heel gezellig.

3 opmerkingen:

  1. ik vind de foto heel chique! Maar is de soep ook lekkerder dan de mijne?xxx misschien moeten we een keer een uitwisseling van soepen doen. (haha)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi!
    Geweldig recept, alleen gewone boullion bevat gluten! denk daar aan als je een glutevrije soep wil maken!
    er bestaal wel glutevrije bouillion, die is verkrijgbaar in Spar winkels.

    groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zijn verschillende merken bouillonblokken glutenvrij en gelukkig niet alleen bij de Spar verkrijgbaar. Kijk voor de verschillende mogelijkheden eens op www.livaad.nl/Startbb.htm

    BeantwoordenVerwijderen