dinsdag 15 januari 2013

Spaghetti met vissausZo, de drukke decembermaand is weer achter de rug en januari is ook alweer in volle gang. Tijd om weer eens wat te schrijven hier want dat is er de afgelopen weken duidelijk bij ingeschoten.
Ik heb natuurlijk wel veel lekkers gekookt, daar ontkom je nu eenmaal niet aan in december, maar van opschrijven was geen sprake. Bovendien waren het bijna allemaal ´gouwe ouwe´, recepten die ik al vaker gemaakt heb. Met kerst heb ik een rijsttafel gemaakt voor de eerste dag en de tweede dag hebben we bij onze dochter tapas gegeten. Iedereen had wat gerechtjes gemaakt, lekker en het was reuzegezellig.
De komende tijd zal ik af en toe eens wat tapasrecepten hier neerzetten.
Maar vandaag eerst maar eens de spaghetti die ik vorige week heb gemaakt.
Ik wilde een saus met vis maar eens niet met tonijn of garnalen en daarom heb ik een stuk zeewolf gekocht en die in de saus verwerkt. Erg goed gelukt en zeker voor herhaling vatbaar vonden we.
Voor T. en mij samen heb iki het volgende gebruikt:

400 gram zeewolffilet
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 volle eetlepels gehakte peterselie
1 ansjovisje (ik heb zo´n potje in de koelkast staan met ansjovisjes op olie en daar vis ik er dan telkens eentje uit)
2 grote tomaten
200 ml droge witte wijn
1 eetlepel kappertjes
10 olijven
peper en chilipoeder
100 ml light kookroom
basilicum
200 gram gv spaghetti

Pel en snipper de ui. Haal het zaad uit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de visfilet in niet te grote stukken en de olijven doormidden.
Doe wat olijfolie in de pan en fruit de uien en de knoflook op laag vuur. Laat het ansjovisje erin smelten en voeg de peterselie toe.
Doe vervolgens de blokjes tomaat erbij, laat eventjes meebakken en giet de wijn erover. Kook het geheel even goed door zodat de alcohol verdampt en leg dan de stukken vis in de pan.
Dan kappertjes en olijven erbij, op smaak brengen met peper en een snufje chilipoeder (het moet niet scherp worden). Als laatste de kookroom erbij gieten en de saus nog even laten pruttelen totdat de vis gaar is.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal. Schep de saus over de spaghetti en serveer meteen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten