vrijdag 28 augustus 2015

Spaanse lamsgehaktballetjes in tomatensaus




Vandaag maar weer eens een tapasgerechtje. Een heel bekend natuurlijk, albondigas, maar niet iedereen weet natuurlijk hoe je die zelf kunt maken.
Helemaal niet moeilijk en wij zijn er dol op. Van de week heb ik een pan vol gemaakt en die hebben we heerlijk gegeten bij gebakken aardappels en met een salade erbij.

Ik heb het volgende gebruikt:

500 gram lamsgehakt
peper
nootmuskaat
sambal oelek
2 teentjes knoflook
uipoeder
glutenvrij paneermeel
1 ei

1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
1 paprika (groen of geel kleurt wel leuk bij de rode saus)
1 blikje tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
200 ml rode wijn
1/2 kippenbouillonblokje
2 eetlepels gv bloem (ik gebruikte Doves Farm)
een paar stelen peterselie

Pel en snipper de ui. Was de paprika en snijd deze in stukjes. Hak de peterselie fijn.
Maak het gehakt aan met peper, nootmuskaat, sambal oelek naar smaak, de knoflook, ei en paneermeel. Draai gehaktballetjes ter grootte van een walnoot en rol ze door wat bloem. Bak de gehaktballetjes in olijfolie rondom bruin. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Fruit de ui, de knoflook en de paprika een paar minuten in wat olijfolie.
Doe nu de tomatenpuree erbij en laat even meebakken. Blus af met de wijn. Voeg nu de tomatenblokjes, het kippenbouillonblokje en wat water toe en laat het geheel aan de kook komen.
Doe nu de gehaktballetjes in de saus en laat het op een laag pitje pruttelen totdat de balletjes gaar zijn. Proef de saus en maak op smaak af. Strooi de peterselie over de saus.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen