vrijdag 20 november 2015

Aardappels met rozemarijn en rode ui uit de oven


Gistermiddag zijn we op verlate verjaardagsvisite geweest bij een broer van T. En omdat het zo gezellig was zijn we natuurlijk best wel lang blijven kletsen en waren we aan de late kant thuis..
Gelukkig had ik ´s middags al mijn aardappelschoteltje voorbereid zodat we uiteindelijk toch nog snel konden gaan eten.
Zo´n aardappelschotel kun je ook kant en klaar kopen bij de supermarkt maar als je het zelf maakt is het ten eerste heel snel klaar, ten tweede ben je veel minder geld kwijt en als laatste is het ook nog eens heel erg lekker en veel minder zout dan de supermarktversie. Een win-win-win situatie!
Ik doe er verse rode ui in maar je zou ook uipoeder kunnen gebruiken. Volgens mij zitten er in de bak van de supermarkt geen stukjes ui, ik kon ze in ieder geval niet ontdekken, maar ik ben natuurlijk best wel kippig dus helemaal zeker ben ik er niet van.
Terwijl de aardappels in de oven stonden heb ik snel een Griekse salade gemaakt, een potje erwtjes opgerukt en een paar scharfilets gebakken. Prima gegeten!

Voor ons samen heb ik het volgende gebruikt:

500 gram geschilde krieltjes of stukken aardappel
1 takje rozemarijn
1/2 rode ui (of uipoeder)
olijfolie
knoflookpoeder
wat gedroogde tijm
peper

Ik heb de krieltjes geschild omdat T. niet van schil houdt. Maar je zou ze dus gewoon schoon kunnen boenen en in de schil kunnen laten.
Verwarm de oven voor op 200°C. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Snipper de halve rode ui fijn. Doe de ui en de aardappels in een ovenschaaltje en doe er een klein beetje olijfolie bij. Voeg ook de rozemarijn, knoflookpoeder, tijm en peper toe. Roer het geheel goed door zodat alle aardappels rondom wat olie en kruiden hebben.
Zet de schaal in de oven en bak de krieltjes in 30-40 minuten goudbruin en gaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten