dinsdag 19 april 2016

Snelle glutenvrije Japanse curryJapanse curry, een van de lievelingsgerechten van mijn zoon. En hij maakt het, zoals de meeste Japanners ook, met een blokje curryroux. Maar dat is niet glutenvrij en dus mag T, het niet hebben.
Maar na het bestuderen van diverse You Tube filmpjes heb ik toch een heel aardig alternatief gevonden en dat maak ik dan ook wel. Alleen, dat recept is wat bewerkelijk en ik heb vaak weinig energie. Vandaag heb ik daarom maar eens een snelle versie gemaakt en die was eigenlijk ook wel heel erg lekker. Alleen vandaag dus wel met 2 kant en klare sauzen..
Daarnaast heb ik de aardappels die normaal gesproken met het vlees en de groente gekookt worden nu eruit gelaten en in plaats van rijst erbij gegeven. Was ook lekker.

Voor T. en mij samen heb ik het volgende gebruikt:

200 gram procureur
1 flinke ui
500 gram winterpeen
peper
stukje gember
3 teentjes knoflook
3 dessertlepels garam massala (of naar smaak, begin bij voorbeeld met 2)
sambal oelek naar smaak
1 eetlepel gv tonkatsusaus (ik gebruik die van het merk Bull-Dog, te koop bij de toko)
1/2 eetlepel tomatenketchup

Pel de ui en snijd in reepjes. Schil de winterpeen en snijd in grove stukken. Snijd de procureur in hapklare stukken. Schil het stukje gember en hak het fijn. Verhit wat olie in een pan en bak de ui en de wortel. Voeg, als deze beginnen te bruinen, de stukken vlees toe en de gember. Laat even op hoog vuur meebakken. Draai het vuur laag en voeg peper, knoflook, sambal oelek en garam massala toe. Even doorroeren en laten bakken en vervolgens heet water in de pan gieten totdat het vlees en de groente precies onder staan. Laat het op een laag pitje ongeveer 30-45 minuten koken. Roer dan de tonkatsusaus en de tomatenketchup erdoor en bind het geheel met wat aangemaakte maizena. Proef de saus en maak op smaak af.
Vandaag dus geserveerd met gekookte aardappels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten