woensdag 6 januari 2010

Snelle kippensoep





Mijn dochter is ziek. Ze heeft een blaasontsteking en verder zit haar hoofd helemaal dicht door een zware verkoudheid. Dat betekent dus harde maatregelen in de vorm van een antibioticakuur en daarnaaast is ze flink aan het stomen. Pijnstillers tegen de hoofdpijn en zuigtabletjes voor de keel maken het pakket bijna compleet want natuurlijk mag de kippensoep niet ontbreken. Helaas had ik helemaal geen kippenbouillon meer in de vriezer en kon ik door de sneeuw geen soepkip gaan kopen dus heb ik het maar op een andere manier opgelost.

Voor ongeveer anderhalve liter soep heb je het volgende nodig:
2 (biologische) kippenbouten
1 preitje
1 winterpeen
1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
peper naar smaak
1 tuinkruidenbouillonblok (die van Knorr en AH zijn glutenvrij)
ca. 50 gram glutenvrije spaghetti
wat selderieblad en peterselie

Zet de twee kippenbouten op met een ruime liter water en breng het aan de kook. Zodra het kookt eventueel opkomend schuim eraf scheppen. Doe er dan de gewassen en in grote stukken gesneden prei en winterpeen bij, hang er het kruidenbuiltje in en zet het vuur laag. Laat de kippenbouten in ongeveer een uur goed gaar worden. Haal de kippenbouten uit de soep en haal het vlees van de botten. Haal het met 2 vorken uit elkaar of snijd het fijn en zet het dan even apart. Vis met een schuimspaan de stukken groente en het kruidenbuiltje uit de bouillon. (Je kunt de bouillon ook zeven maar dit vind ik gemakkelijker.) Doe vervolgens het kruidenbouillonblok bij de bouillon en breek de glutenvrije spaghetti boven de pan in kleine stukken. Doe de kip terug in de bouillon en laat het een minuut of tien koken totdat de spaghetti gaar is. Roer er op het laatst het selderieblad, de peterselie en de peper door.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen