maandag 27 februari 2012

Griekse salade

Bij de Griekse maaltijd van eergisteren hoorde natuurlijk ook een Griekse salade. Altijd lekker en heel erg simpel om te maken. Ik vind het het lekkerst om Kalamata olijven te gebruiken maar je kunt er natuurlijk ook gewone groene of zwarte olijven in gebruiken. Verder gebruik ik witte kaasblokjes uit zo’n pot met olie. Jullie kennen ze wel, het ziet eruit als feta, het smaakt als feta maar mag geen feta heten. Zeker omdat wij vaak met 2 personen eten is zo’n pot gewoon gemakkelijk. Je schept er wat blokjes uit en de rest gaat gewoon in de koelkast. Dat blijft best wel een tijdje goed.
Goed, voor 2 personen heb ik het volgende gebruikt:

½ komkommer
2 tomaten
1 rode ui
(lekker veel) Kalamata olijven
een paar eetlepels witte kaasblokjes of feta
1 eetlepel rodewijnazijn
3 eetlepels (goede) olijfolie
peterselie, fijngehakt
munt, fijngehakt
zwarte peper

Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes. Ook de tomaten gaan in kleine blokjes. Pel de rode ui en snijd de ui in vieren. Snijd vervolgens de stukken ui in dunne schijfjes zodat je kwart ringen krijgt.
Doe de komkommer, ui en tomaat in een kom en doe er de olijfolie en de rodewijnazijn bij. Doe er vervolgens de kruiden naar smaak bij en maal er wat peper over. Hussel het nu door elkaar. Schep nu de olijven en de kaasblokjes feta op en roer het nog eens voorzichtig om.
Laat het in de koelkast een tijdje intrekken. De salade is het lekkerst trouwens als je hem niet recht uit de koelkast eet. Ik haal hem meestal een uurtje voor we gaan eten eruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten