maandag 15 november 2010

Glutenvrije kippenragout met champignons
Vorige week heb ik vooral bekende dingen gekookt. Ik heb novemberstew gemaakt waarover ik hier al eerder heb geschreven. We hebben mosselen gegeten, zuurkoolstamppot, nasi goreng, mihoen Singapore (daarvan houden jullie het recept nog tegoed). Omdat we het nog steeds druk hebben met de keukenverbouwingsplannen en inmiddels ook met onze voortuin is het er nog niet van gekomen om het allemaal op te schrijven. Ik neem me gewoon weer voor om het wat regelmatiger bij te houden.
Op dit moment heb ik het even wat rustiger. Mijn notebook is kaduuk en verblijft nu bij de reparateur. Ik typ dit nu op een oud rammelbakkie van mijn zoon. Daar kan ik prima mee vooruit behalve voor mijn Livaad werk. De juiste programma's ontbreken en voor die korte tijd heb ik geen zin om van alles op die PC te gaan installeren. Ik gun mezelf gewoon een tijdje Livaadvakantie!
Ik begin vandaag met een zeer gemakkelijk recept dat ik laatst gemaakt heb. Toen ik pas echt geen tijd had om te koken besloot ik om ragout te eten. Ik had nog een blikje Consenza kippenragout in de kast staan maar dat is eigenlijk niet de juiste naam voor deze ragout. De stukjes kip in het blikje kun je op één hand tellen. Vandaar dat ik het wat heb opgeleukt. Voor 2 personen heb ik het volgende gebruikt:

1 blikje Consenza kippenragout
1 gesnipperde ui
1-2 ons kipfilet in kleine stukjes gesneden
1/2-1 bakje champignons
1-2 dl. bouillon
1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water erdoor geroerd

Fruit de ui in wat boter of olie totdat de snippers zacht zijn. Doe nu de kipfilet en de champignons erbij en laat het geheel onder voortdurend roeren een paar minuten bakken totdat de stukjes kip gaar zijn.
Voeg nu de inhoud van het blik ragout en de bouillon toe en laat het geheel goed warm worden. Bind het geheel met de aangemaakte maizena om de juiste dikte te krijgen.

1 opmerking:

 1. Goedendag

  Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

  We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

  Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

  Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

  Met vriendelijke groeten
  Vincent

  http://nl.petitchef.com

  BeantwoordenVerwijderen