zondag 20 januari 2013

Paprikarolletjes met tonijn



Zoals beloofd zal ik hier telkens wat recepten plaatsen voor tapas. Ik heb er een heleboel al zullen ze niet allemaal officieel Spaans zijn. Tapas en hapas dan maar zoals dat genoemd wordt. Gewoon borrelhapjes dus, ik ben niet zo modern. 
Maar goed, hoe je het ook wilt noemen, deze paprikarolletjes waren erg goed gelukt. Ze vielen bij iedereen goed in de smaak. 
Voor 16 van deze rolletjes heb ik het volgende gebruikt:

4 puntpaprika´s

vulling:
1 blikje tonijn
1 flinke eetlepel kappertjes
2 bosuitjes
1/2 eetlepel mayonaise
1/2 eetlepel dikke yoghurt (ik had Turkse yoghurt)
zwarte peper naar smaak
1 theelepel limoensap

Laat de tonijn uitlekken en snijd de bosuitjes zeer fijn. Spoel de kappertjes even af. 
Leg de puntpaprika´s een paar minuten onder een hete grill. Als de bovenkant zwart is dan draai je de paprika´s voorzichtig om zodat ook de andere kant zwart kan worden. Als je de paprika´s vlak onder de grill legt dan is dat snel gebeurd dus je moet er even bij blijven. Zodra ze zwart zijn uit de oven halen en stop ze dan in een plastic zak die goed afgesloten moet worden. Laat ze daarin afkoelen. 
Roer ondertussen de ingrediĆ«nten voor de vulling door elkaar. Proef even en maak eventueel op smaak af met wat extra peper of limoensap. 
Haal de paprika´s uit de zak en wrijf het vel eraf. Snijd elke paprika in de lengte doormidden en klap beide helften open. 
Leg nu een beetje tonijnvulling op een paprikahelft en rol deze voorzichtig op. Steek er links en rechts een prikker door en snijd het rolletje dan met een scherp mes doormidden. 
Herhaal dit met de overige 7 helften. 








2 opmerkingen:

  1. Ha lekkere hapjesblogger......daar moet ik meer van weten..... ik blog lekkere wol.......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je weer wat hebt gemaakt, je bent en blijft een kookwonder, lijkt me heerlijk om een keer te maken ;)

    BeantwoordenVerwijderen