woensdag 6 augustus 2014

Foodblogswap: Homemade hamburgers van AnnemiekeSinds eind juni niets meer geschreven omdat ik maar niet wil opknappen. Nou ja, ik wil dat wel, maar mijn lijf werkt niet echt mee. En dat betekent dat ik het op culinair gebied heel erg simpel hou. Vaak trek ik een maaltijd uit de vriezer die ik in betere tijden speciaal voor deze gelegenheden gekookt en ingevroren heb.
Op andere dagen heb ik heel eenvoudig gekookt of heeft T. de avondmaaltijd bereid.
Gelukkig gaat het nu weer langzaam vooruit en kan ik iets meer mijn eigen gang gaan in de keuken.

Voor de Foodblogswap van juli kreeg ik de site van Annemieke toegewezen, www.eethetbeter.nl. Annemieke eet heel bewust en heeft ervoor gekozen om suikervrij te eten. Haar weblog is de moeite waard om eens rond te kijken. Het was moeilijk om een recept te kiezen omdat er zoveel lekkers op haar weblog staat. Maar omdat ik nog niet fit was heb ik gekozen voor een simpel recept, homemade hamburgers.
Nu maak ik die bijna altijd zelf omdat de kant en klare hamburgers meestal niet glutenvrij zijn en daarnaast ook nog eens heel veel zout bevatten maar het recept van Annemieke was heel anders.
Ik gebruik redelijk vet rundvlees dat ik zelf maal en doe er eigenlijk niet zoveel kruiden door. Annemieke maakt het gehakt aan eigenlijk meer zoals voor gehaktballen, met paneermeel en een eitje.
Ik heb haar recept precies gevolgd, alleen heb ik natuurlijk voor het kokosmeel gekozen in plaats van voor het paneermeel omdat het glutenvrij moet zijn.  En ik heb alleen maar grote burgers gemaakt, wij hoeven natuurlijk geen rekening te houden met kleine etertjes. Dus voor het recept moeten jullie gewoon even op de site www.eethetbeter.nl kijken.

Ze waren lekker, erg lekker zelfs, maar ze smaakten niet naar hamburgers. Het zag eruit als een hamburger, al vielen ze door de stukjes augurk en sjalot wel wat uit elkaar, maar ze smaakten naar lekkere gehaktballen. De volgende keer laat ik ze gewoon rond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten