dinsdag 1 maart 2016

Glutenvrije visragoutOp deze foto ziet ie er een beetje zielig uit mijn visragout. Pas na het eten dacht ik aan foto´s maken. En een restje ziet er nu eenmaal niet zo mooi uit als een volle pan ragout vol vis en garnalen. Ach, het gaat mij er maar om dat er een plaatje boven het recept staat toch?
En de ragout was wel superlekker. En heel simpel om te maken ook nog. Vandaag zelfs extra simpel omdat ik een pot visfond heb gebruikt. Geen zin en energie om zelf te maken. En die visfond van Jumbo die ik gebruikt heb is glutenvrij en ook nog minder zout dan bouillon van visbouillonblokken.
Visragout maak ik eigenlijk altijd als ik losse stukjes vis uit de vriezer op wil maken. Jullie kennen dat vast wel. Je koopt een verpakking waar een moot vis teveel inzit en die vries je dan in. En de keer erna weer, en weer,,, En eens in de zoveel tijd vis ik dus wat van die losse stukken uit mijn vriezer en maak er ragout van.
Voor 3 personen, want zoonlief at vandaag ook mee, heb ik het volgende gebruikt:

vis (ik had 2 moten zalm, 1 stuk kabeljauw en een stuk of 12 grote ongekookte gepelde garnalen)
1 kleine ui
3 bosuitjes
1/2 bakje champignons
1 pot visfond
peper naar smaak
oregano naar smaak
dille naar smaak
dragon naar smaak (voorzichtig toevoegen want dit overheerst snel)
maizena
olijfolie
1 glas witte wijn
melk

Pel en snipper de ui. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Laat de vis en de garnalen ontdooien en snijd de vis in hapklare stukken.
Fruit de ui en bosuitjes in wat olijfolie. Voeg de champignons toe en laat even meebakken. Doe er peper, dille en dragon bij. Voeg nu 2 volle dessertlepels maizena toe en roer het goed door. Giet de visfond en de witte wijn erbij en blijf goed roeren terwijl je het geheel langzaam aan de kook brengt. Voeg melk toe totdat de gewenste dikte is bereikt. Voeg nu de vis en garnalen toe en laat deze op een laag pitje in de saus garen. Proef en maak op smaak af met wat peper. Eventueel nog wat binden met aangemaakte maizena.

Lekker met aardappelpuree maar ook op rijst of pasta.Geen opmerkingen:

Een reactie posten