zaterdag 28 januari 2017

Rundvlees met kikkererwten op Marokkaanse wijze


Morgen vieren wij onze verjaardagen en daarom heb ik vanmiddag alvast ovenschotels voorbereid. Met veel groente en plakjes aardappels en dat betekende dus veel snijwerk. Dat betekende ook dat ik het avondeten voor vandaag een beetje gemakkelijk heb gehouden en dat is een gerecht uit de tajine of de slowcooker natuurlijk uitstekend. Daar mik je alles in en je laat het vervolgens een paar uur sudderen, op het laatst hoef je dan alleen maar rijst te koken, of couscous maar dat is natuurlijk niet glutenvrij. En we hebben die couscous van Peaks Free From wel een paar keer gegeten maar wat smaak betreft vinden we bruine rijst veel lekkerder en ook meer op echte couscous lijken dan de maiscouscous van PFF.
Onze zoon bleef eten en er bleef voor hem ook nog een bakje over om mee naar huis te nemen dus voor 4 personen heb ik het volgende gebruikt:

600 gram runderriblappen
2 uien
1 grote pot kikkererwten
1 eetlepel ras el hanout
1 blik tomatenblokjes
sap van 1 sianaasappel
zwarte peper naar smaak
5 teentjes knoflook (maar dat kan natuurlijk ook minder, gewoon naar eigen smaak)
wat zonnebloemolie

Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Snijd het in kleine blokjes. Pel en snipper de uien grof. Doe de inhoud van de pot kikkererwten in een zeef en spoel de kikkererwten goed af met water.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de stukjes vlees in porties rondom bruin. Doe ze in de tajine of slowcooker. Bak de uisnippers in dezelfde koekenpan en doe ze vervolgens bij het vlees. Voeg de kikkererwten, de geperste of fijngehakte knoflook, de ras el hanout, de peper, het sinaasappelsap en de inhoud van het blik tomatenblokjes toe en roer het geheel goed door.
Maak je het gerecht klaar in de slowcoooker dan moet het nu 4 uur op hoog of 8 uur op laag. Er hoeft verder geen vocht bij.
Als je het in de tajine klaarmaakt dan een klein scheutje water erbij en het 3 tot 4 uur op een zeer laag pitje laten sudderen.
Ik vind het lekker om er een groene salade bij te eten maar mijn mannen hoeven dat niet. Ik heb me vandaag beperkt tot een paar stukken komkommer.

Tja, en een foto maken kwam er vandaag niet van.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten