zondag 18 juli 2010

Fu yong hai

Dit weekend hebben we weer LANweekend met onze zoon. Het hele weekend rennen we virtueel door het oude Griekenland, plunderen we piramides in Egypte en vechten we met terracotta soldaten in China. Momenteel staan we vlak voor de eindstrijd in het dodenrijk tegen Hades himself maar T. wil graag de finish van de Touretappe van vandaag zien dus hebben we even pauze. Het hele weekend wordt er dus zeer gemakkelijk gegeten want dat hoort volgens onze zoon bij een LANparty. Vandaag eten we hotdogs met zuurkool en een kopje soep. Niet echt bijzonder maar prima geschikt voor dit weekend. Maar jullie hebben nog een recept van me tegoed van de fu yong hai die ik vorige week heb gemaakt. Erg lekker. In plaats van garnalen kun je er natuurlijk ook wat gare kipfilet indoen. Voor 4 personen heb ik het volgende gebruikt:

Omelet:
6-7 eieren
3 bosuitjes (of 1 dunne prei)
ca 300 gram garnalen (of krabvlees)
peper

Saus:
3 dl bouillon (van een blokje is goed genoeg)
1 klein blikje tomatenpuree
1 scheut tomatenketchup
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel citroensap,
klein stukje goela djawa of een dessertlepel bruine suiker
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 blikje bamboescheuten (kun je evt. weglaten)
6-8 champignons (kun je evt. weglaten)
ketjap
peper
aardappelzetmeel 

Snijd dunne ringetjes van de bosuitjes. (Als je prei gebruikt snijd dan het witgele gedeelte van de prei in de lengte twee keer in. Snijd er dan vrij dunne plakjes van.) Was de prei goed en laat heel goed uitlekken terwijl je de saus maakt. Snijd de bamboescheuten in smalle reepjes en snipper de ui. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Fruit de ui totdat ze glazig is en pers de knoflook erboven uit. Voeg nu de tomatenpuree toe, de ketchup en de gembersiroop. Ook de goela djawa of de suiker kan er nu bij.
Roer even door en voeg de bouillon toe. Doe de bamboescheuten en de champignons in de pan en maak de saus op smaak af met peper en wat ketjap. Nog even binden met aangemaakt aardappelzetmeel en de saus is klaar. Kluts voor de omelet de eieren in een kom. Snijd het krabvlees klein, spoel garnalen even af. Doe dit nu bij de eieren en voeg ook de uitgelekte bosui of prei toe. Maal er wat peper boven en roer het geheel nog een keer goed door. Bak nu in een pan met dikke bodem en ruim boter hiervan 2 omeletten. Leg ze op een schaal en giet de saus er overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten