zondag 4 juli 2010

Rijstsalade met kip en groenten
Na de salades op basis van aardappels en pasta was vrijdag de rijstsalade aan de beurt. Ik had zelf helemaal geen tijd om te koken en daarom heeft T. het klaargemaakt. Dat was ook wel weer eens fijn. Ik hoefde niets te doen maar alleen aan te schuiven. Omdat we een paar vrienden hier hadden die Nederland-BraziliĆ« kwamen kijken en natuurlijk ook mee bleven eten heeft T. iets meer gemaakt. Het was een zeer geslaagde middag. Nederland gewonnen, het gezelschap aangenaam en de maaltijd bijzonder smakelijk! De genoemde hoeveelheden zijn voor 6 personen.

4-5 ons kipfilet
200 gram rijst
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
2 blikjes gemengde groente (nog lekkerder is natuurlijk met verse groente. Kook fijngesneden wortel, sperzieboontjes en wat dipevriesdoperwten beetgaar, laat afkoelen en gebruik dit.)
1 ui, fijngesnipperd
1 groot blik ananas (schijven), de helft van de schijven in kleine stukjes gesneden, de rest voor garnering
peper
kruidenbuiltje voor kip
augurken, in kleine blokjes gesneden
ketchup
slasaus
mosterd
azijn
olie
garnering:
hardgekookte eieren
tomaat
augurken
zilveruitjes
enz.

Zet de kipfilet op met 1 liter water en hang het kruidenbuiltje in de pan. Breng het aan de kook en draai het gas dan laag en laat trekken totdat de kipfilet gaar is.
Haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon.
Laat de bouillon aan de kook komen en kook hierin de rijst.
Snijd de kipfilet klein en meng het vlees met de ui, paprika, augurk, de gare groenten, de stukjes ananas, 5 eetlepels slasaus en een flinke scheut ketchup.
Giet de rijst af en laat even uitdampen. Maak een mengsel van 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olie. Giet dit over de rijst en roer voorzichtig door,
Als alles is afgekoeld meng dan de rijst met het vlees en de groenten.
Garneer verder naar eigen fantasie met de resterende schijven ananas, hardgekookte eieren, tomaat, augurken, zilveruitjes enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten