woensdag 5 november 2014

Glutenvrije wraps van rijstemeelIk heb al diverse recepten om zelf wraps te maken op mijn blog staan, klik hier en hier, maar ik vind het leuk om telkens weer andere te maken.
Dit keer was de basis rijstemeel, aangevuld met tapiocameel. Om het geheel minder droog en kruimelig te maken heb ik wat Fiberhusk toegevoegd, dat is vlozaad. Dit vlozaad absorbeert wel flink wat vocht dus heb ik naar verhouding wat meer water toegevoegd dan je misschien zou verwachten.
Het droog wordt een mooie bal maar het uitrollen is lastig omdat het deeg snel blijft plakken aan de deegroller. Daarom rol ik het uit tussen 2 stukken bakpapier. Op deze manier kun je het ook best dun maken. Het volgende probleem is dan echter om de wrap van je bakpapier in je pan te krijgen.
Het bleef maar scheuren terwijl ik dat probeerde en op het laatst was ik zo nijdig dat ik het ding met bakpapier en al in de pan heb gemikt. Dat was een prima vondst, al zeg ik het zelf, want toen de ene kant eenmaal gebakken was en ik de tortilla omdraaide kon ik het papier er zo aftrekken.

Goed voor 4 wraps heb ik het volgende gebruikt:

135 gram rijstemeel
65 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
65 gram tapiocazetmeel
1 theelepel Fiberhusk
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
ca. 200 ml water

Meng eerst de droge ingrediƫnten door elkaar en doe er dan de olijfolie bij. Voeg dan geleidelijk aan het water toe terwijl je het deeg doorkneedt. Het is moeilijk te zeggen of je precies 200 ml nodig hebt, het deeg moet soepel aanvoelen en niet brokkelen. Maak er een mooie bal van en verdeel deze in 4 stukken.Maak een bal van 1 stuk deeg. Leg dat op een stuk bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier bovenop. Rol het vervolgens dun uit.Trek het bovenste vel bakpapier eraf en leg de wrap met de onderste laag bakpapier er nog aan in een anti aanbak koekenpan.De foto is niet helemaal scherp maar jullie krijgen in ieder geval een idee zo.
Bak de wrap zo een paar minuten en draai hem dan om.
Nu kun je het vel bakpapier er vrij gemakkelijk aftrekken.
Bak nu ook de andere kant.Herhaal dit met de andere drie stukken deeg.Deze wraps zijn goed te rollen zolang ze nog warm zijn. Desnoods kun je ze even en paar seconden in de magnetron doen als ze wat afgekoeld zijn. Als ik een grotere hoeveelheid maak dan hou ik de wraps warm door een bord op een pan met kokend water te zetten en ze daar dan op te leggen. Ik leg er dan wel nog een grote deksel bovenop.
3 opmerkingen:

  1. Peaks (onder andere te koop bij AH en Jumbo) verkoopt het onder de naam Sticky Rice Flour, een wit pak met paars en oranje. Ikzelf koop het altijd bij de toko, een zak is het dan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ketanrijstmeel vind je het goedkoopste bij de toko.Het heet dan kleefrijstmeel.

    BeantwoordenVerwijderen