zaterdag 1 november 2014

Glutenvrije vissticks

Wat een heerlijk weer is het vandaag. Meer dan 21 graden was het hier en dat in november. Nog lang geen stamppottenweer dus, vandaag eten we een zomerse hap.
Zoonlief wil graag gebakken aardappels, dus die heb ik al geschild, gekookt en in plakken gesneden. De vraag was natuurlijk wat we er dan bij zouden eten. T. wist het, hij wilde vissticks! En als je coeliakie hebt en glutenvrij moet eten betekent dat zelf maken. Nu is dat helemaal niet erg want het is best wel gemakkelijk om te doen, redelijk snel klaar en zonder meer veel lekkerder dan de (glutenvolle) vissticks die je in de winkel koopt.
En als ik ze maak dan maak ik er meteen een heel stel want je kunt ze heel gemakkelijk invriezen en later hoef je ze dan alleen maar te bakken. Want vandaag eten we ze bij de warme maaltijd maar ze zijn ook heerlijk op een boterham als lunch.

Wat heb ik gebruikt voor 12 flinke vissticks?

600 gram diepvrieskabeljauwfilet (Let op dat je een blok vis koopt, dus niet los gevroren, het moeten van die geperste moten zijn die je mooi in rechte blokken kunt snijden. Ik had kabeljauwfilet van Jumbo, in zo´n pak zitten 4 stukken van elk 100 gram. Ik gebruikte 6 van die stukken.)
peper naar smaak
2-3 eieren
glutenvrij paneermeel (ik gebruikte dit keer fijngemalen cornflakes van Peaks Free From)

Laat de blokken kabeljauw een heel klein beetje ontdooien, en snijd ze dan met een broodmes of zo in de lengte doormidden. Zeker niet helemaal laten ontdooien, het is maar dat je er met je mes doorheen kunt zagen, want ze worden later weer ingevroren.
Klop de eieren in een diep bord los met wat peper. Doe het paneermeel in een ander diep bord.


Leg een stuk vis in het geklopte ei en draai het rond zodat het helemaal met ei bedekt is. Vervolgens leg je het in het bord met paneermeel en rol je het om zodat overal paneermeel komt. (Vergeet de uiteinden niet..)
In principe is het nu al klaar, je kunt nog een tweede keer paneren zodat de paneerlaag iets dikker wordt. Dat hangt helemaal van je eigen smaak af.
Doe de vissticks in een diepvriesbakje, eventueel gescheiden door een stukje bakpapier als je moet stapelen, en zet ze in de vriezer. Hierboven een foto van de ongebakken vissticks.

Om ze te bereiden bak je de bevroren vissticks ongeveer 10 tot 15 minuten in wat boter of olie tot ze gaar zijn. Keer ze regelmatig om.Wij eten er straks gebakken aardappels bij en een lekkere salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten